Yıl 2023 Barış Manço Yeniden Aramıza Dönüyor

Murat Tepeler 22 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Bazı insanlar vardır ki yıllar geçse de asla ölmezler. Emin olduğum bir şey varsa oda sevgili Barış Manço’nun, Türkiye ve hatta Dünya genelinde bu statüye sahip olmuş insanların en başında geliyor olmasıdır.

Geçtiğimiz şubat ayı Barış abimizin 24. ölüm yıl dönümüydü. Sevgili eşi Lale Manço bir röportajında, sanatçının Japonya-Osaka konserinde de söylediği “2023” şarkısını, 2023 yılında senfoni orkestrası eşliğinde sahneye çıkıp seslendirmeyi çok istediğini açıkladı. Eşinin bu isteğini bir “vasiyet” olarak gördüğünü dile getiren Manço, hologram teknolojisi aracılığıyla Barış Manço’yu sahneye çıkaracaklarını söyledi.

Bu inanılmaz bir haberdi. 24 yıl sonra sevgili Barış Manço muzu yeniden kanlı canlı sahnede izleyebilecektik. Tabi kanlı canlı derken sonuçta bir hologram kadar gerçek olacak. Haberi duyduğumda duygulandım. İçimden “Üstat ölümünden sonra bile hala bize bir şeyler için öncülük etmeye devam ediyor” diye geçirdim.

O, cumhuriyetimizin 100’üncü yılını özlemle bekleyen. Türk halkının, Türk Milletinin her şeyin en güzeline sahip olmasını isteyen ve bunu gerçekten hak ettiğini düşünen çağının çok ötesinde bir aydındı.

Bahsettiğimiz bu hologram teknolojisi, son zamanlarda çok daha sık olarak kullanılmaya başladı. Sinemaseverlerin hemen hatırlayacağı üzere 2017 yapımı devam niteliğinde olan Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı filminin bir sahnesinde (arızalı da olsa 🙂 ) Elvis Presley ve Marilyn Monro’yu hologram olarak görmüştük. Ayrıca Amerikalı şarkıcı Whitney Houston’nın, ölümünden sonra Las Vegas da muhteşem bir hologram konseri gerçekleşmişti.

Harikaydı… (Merak edenler için yazımın sonuna o konserin bir kısmının ve filmin o sahnesinin video linkini bırakacağım.)

Biraz evvel bahsettiğim o film sahnesini gördüğüm de bu teknik ile ileriki yıllarda çok verimli işlerin yapılabileceğini düşünmüştüm. Özellikle sanal gerçeklik uygulamalarının giderek geliştirildiği bu dönemde, hologram teknolojisi de büyük bir gelişme gösterecektir.

Çok yakın bir gelecekte evimizin salonlarında televizyonun yerini alacağı da muhtemeldir. Düşünsenize. İster bir konser olsun ister bir macera filmi, tüm duyu organlarımızı ve hislerimizi yanıltmak suretiyle bizi içine çekecek ve gerçek bir deneyim yaşamamıza neden olacaktır. Hepimiz yaşadıkça bu gelişmeleri elbet göreceğiz.

Yazımın sonuna geldiğim bu noktada cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir girişimde bulundukları ve Barış abimizin mirasına bu denli güzel sahip çıktıkları için çok kıymetli ailesine de teşekkür etmek istiyorum.

Sevgiyle kalın dostlarım…

Yazıda bahsettiğim linkler:

https://www.instagram.com/p/Cpx98GxoNbK/?utm_source=ig_web_copy_link

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version