Başarılı İnsan Olmak

İpek Tor 102 Görüntüleme 3 Yorum
3 Dak. Okuma

Herkese merhaba. Bu gün sizlere, başarı nasıl elde edilir, başarılı insan nasıl olunur, bundan bahsetmek istiyorum. İnşallah bu yazdıklarım, yüreğinize ışık olur.

Öncelikle başarılı bir insan olmak istiyorsanız, iyi, dürüst ve güvenilir bir insan olmalısınız. Böylelikle, insanların yüreklerine girmiş ve çok büyük bir şey başarmış olursunuz. Çok çalışmak da önemli bir husustur. Azimle, pes etmeden çalışan herkes, bir gün mutlaka başarıya ulaşır. Zaman alsa da asla pes etmeyin. Çünkü güzel şeyler zaman alır. İşini, mesleğini hakkıyla yapan her insan için, başarı kaçınılmazdır. Her ne olursa olsun, önünüze nasıl bir engel çıkarsa çıksın, elinden geleni yapmaktan ve dua etmekten vazgeçmeyen insana, kimsenin ekmeğinde gözü olmayan, kendi ekmeğinin ve kendi hayalinin peşinden koşan ve bu yolda sağlam adımlar atan insana denir başarılı insan.

Başarılı insan, hiç başarısız olmayan insan değil, başarısız olduğunda, tekrar tekrar deneyip, başaran insandır. Başarısız olmaktan korkan, denemez. Denemeyen, zaten başaramaz. Korkmayın… Sonuç ne olursa olsun, hayallerinizden vazgeçmeyin. Şunu da sakın unutmayın, sevdiği işi yapmayan insan için, başarı bir hayalden ibarettir. Aile baskısıyla, toplum baskısıyla ne işinizi, ne eşinizi seçmeyin sakın. Yoksa sonu hüsran olur. Benden söylemesi.

Başarılı insan, sadece kendisiyle yarışır. Kendisinden başka kimseyle yarış halinde değildir. Başarılı insan, kendisini geliştirebilen insandır. Her gün bir önceki günden daha iyisini yapana başarılı insan derim ben. Her gün birileriyle yarışan insana değil. O yüzden, tek rakibiniz, kendiniz olun ve her geçen gün, daha iyisini yapmak için çabalayın. Yorulduğunuz zaman, pes etmeyi değil, dinlenmeyi ilke edinin. Sağlığınızın ve zamanınızın kıymetini bilin ve sık sık şükredin. Nefes alıyor olmak bile, inanın büyük nimettir. Elindekileri gocunmadan paylaşabilmek, yardıma ihtiyacı olana yardım etmek, dostunun üzüntüsüne üzülüp, mutluluğuna, sevincine, başarısına sevinmek te başarılı yapar insanı. Çünkü, bu büyük bir erdemdir ve herkeste bulunmaz. Önce kendinizi iyi tanıyın. Sizi neyin mutlu, neyin mutsuz ettiğini iyi bilin ve ona göre bir yön çizin. Kendi değerinizi iyi bilin. Ne istediğini bilen, kendi değerinin farkında olan insanın yolu başarıya çıkar elbet. Azimli olmakla, hırslı olmayı birbiriyle karıştırmayın. Azim, başarıya götürür insanı. Ama hırs, öfke dolu yapar. Bu çok tehlikelidir. Dikkat etmek gerekir. Başarılı bir insanın asla hırstan gözü dönmez. Hırslı insan, çok kolay hata yapar çünkü. Başarılı insan, dikkatli ve sağlam adımlar atar. Başarılı insanlar da hata yapar elbette. Ama onlar, her zaman o hataları düzeltmeyi de başarırlar.

Son olarak, herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Yüreği iyilik dolu herkesin, başarıyı sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Herkesin sevdiği işi yaparak başarılı olması dileğiyle. Sevgiler…

Bu İçeriği Paylaş
Yazan İpek Tor
Bağlantılar:
Yazar & Şair
3 Yorum
  • Çok güzel olmuş üstadım güçlü kalemine güzel yüreğine sağlık. Rabb’im sağlık sıhhat afiyet versin. Ve nice yıllara güzel eserler şiirler yazmayı nasip etsin sana amin saygılarımla. Mutluluk peşini hiç bırakmasın.

      • Teşekkürler üstadım iyi ki varsın. Bilmukabele. Saygılarımla mutlu akşamlar diliyorum üstadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version