Birlikten Kuvvet Doğar

İpek Tor 60 Görüntüleme 2 Yorum
2 Dak. Okuma

Herkese merhaba. Şuna çok inanıyorum. Birlik olmak ve paylaşmak gerekiyor güzel şeyler için. Çünkü, eğer birlik ve beraberlik içinde olursak, iyiliğin önünde kimse duramaz. İnanın ki, birlikte çalışırsak, birlikte hareket edersek, her şeyin üstesinden geliriz. Ekmeğimizi paylaşırsak, yoksulluk diye bir şey kalmaz. Acımızı paylaşırsak hafifler. Mutluluğumuzu paylaşırsak çoğalır. Değerli mutasavvıf ve halk şairi Yunus Emre ne güzel demiş. “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.” Bu konuyla ilgili çok güzel bir ata sözümüz de var. “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.” O yüzden, birlik olmayı ve elindekini paylaşmayı bilmeli insanlar.

Adaletsiz olan dünya değil, insanlar. Düzen değil, insanlar değişti. Bazıları para içinde yüzerken, bazılarının ekmek alacak para bulamaması, bazıları en pahalı giysileri giyerken, bazılarının kıyafet alamaması, bazılarının en güzel ayakkabıyı giyerken, bazılarının yırtık ayakkabı giymesi, bazılarının iki, üç evi varken, bazılarının evsiz olması, dünyanın suçu değil. Bu insanlık suçu! Çok zengin olmaya gerek yok aslında. Yapabilen herkesin, bir yoksulu doyurması yeter yoksulluğu ortadan kaldırmak için.

Mesela, bir insan her hafta gezmeye gitmese, oradan kalan parayla bir nebze yardım etse bir kimsesize. Harika olmaz mı? Lütfen, bunu bir düşünün bence. Elimizden gelen ne varsa yapalım. Bize bu yakışır çünkü. Çünkü biz, insanız. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. İnsan olmanın yolu, merhametten geçer. Dünya kadar malı olsa da, içinde merhamet yoksa, o insan dünyanın en fakiridir bana göre. Kasası para değil, yüreği şefkat dolu insana hayranım vesselam. Malı mülkü çok olan değil, yüreği kocaman olandır asıl güçlü olan. Yani demem o ki, kasası dolu olanlar, güçlü sanmasın kendini, insan kalmayı başaramadıysa. Gelin, her şeyi paylaşalım. Gelin, birlik olalım. Bunlar bize kayıp değil, kazanç olarak dönecek. Kulak verin bu dediklerime. Geç kalmadan harekete geçelim. Bütün canlıların, hak ettiği gibi yaşaması için. Başkası yapar diye düşünüp, geçip gitmeyelim. O başkası biziz.

Unutmayın, herkes fırsatı varken yapmadığı iyilikten suçludur. İnsan olana, insan kalana sevgiyle…

Bu İçeriği Paylaş
Yazan İpek Tor
Bağlantılar:
Yazar & Şair
2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version