Umut ve Sabır

İpek Tor 57 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Herkese merhaba. Bu yazımda, sizlere umutlu ve sabırlı olmanın güzelliklerinden bahsetmek istiyorum. İnşallah içiniz umut dolarak okursunuz.

Bazen öyle anlar olur ki, sanki her şey bitmiş gibi hissederiz. Bundan sonra nasıl devam edeceğimizi sorarız kendimize. Öyle çaresiz kaldığımız anlar olur ki, sanki en dibe çökmüşüz ve hep orada kalacakmışız gibi gelir. Mesela, işini çok seven bir iş adamı iflas ettiği zaman. Ya da paraya o an çok ihtiyacı olan biri işten çıkarıldığı zaman ya da çok aşık biri sevgilisinden ayrıldığı zaman, biri çok sevdiği bir dostuyla yollarını ayırdığı zaman, biri çok sevdiği bir yakınını kaybedip toprağa verdiği zaman böyle hisseder. İşte umut ve sabır burada devreye girer. Biz, bu evrede her şeyin düzeleceğine dair umudumuzu sağlam tutmalı, bu dönemi sabırla atlatmalıyız. Unutmamalıyız ki, imtihan dünyasındayız ve bu imtihanı isyan ederek değil, sabrederek kazanabiliriz. Allah, en çok sevdiği kullarını imtihan eder. Dertler, kederler, acılar hepsi geçici. Hiçbiri kalıcı değil. Tıpkı bizim bu dünyada kalıcı olmadığımız gibi. İşte bu yüzden, dert etmek yerine, sabır ve umutla dua etmek en doğrusu olacaktır. Aksi halde hem ruh hem beden sağlığımız bozulur. Zaten insan, umut olmadan yaşayamaz. Düşünsenize, bir insanın hayalleri olmasa, o hayallere kavuşmak için sabırla çalışıp umutla beklemese, başarana kadar pes etmeden denemese, ne anlamı kalır onun için hayatın? Umut değil midir bir insanı ayakta tutan? Sabrederek, dua ederek kalkmaz mı insan zorlukların altından? Bahar değil midir her kışın sonu? Geçmiyor mu er ya da geç bütün acılar? O zaman, yapılacak şey belli.

Ben asla pes etmeyeceğim. Siz de etmeyin. Benim hala umudum var. Bir şeyleri sanatla düzeltmek için, sabırla çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Siz de hayalleriniz için umut ve sabırla çalışın. Zafer bizim olacak, inanın. Umudumuzu kaybetmediğimiz mutlu bir yıl dileğiyle.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan İpek Tor
Bağlantılar:
Yazar & Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version