Hayvanlar İçin El Ele

İpek Tor 45 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Herkese merhaba. Bu yazımda tekrar hayvanlara değineceğim. Bunun sebebi, bu konuda çok hassas olmam ve maalesef bazı insanların, hayvanlara hiç acımadan zarar vermesi.

Bu konu, bütün hayvan severlerin kanayan yarası. O yüzden, bir şeyler değişene kadar, ısrarla bu konu üzerine yazmaya devam edeceğim. Dünya, sadece biz insanlar için değil. Önce bunu anlamak lazım. Her canlının, bizler gibi yaşamaya hakkı var. Hiç kimsenin, sokaktaki hayvanların mamasını, suyunu önünden almaya hakkı yok. Bir hayvan sever olarak, şunu söylemek istiyorum. Kimse hayvanları sevmek zorunda değil. Kimse kimseyi hiç bir şey için zorlayamaz. Hayvanları sevmemek, onlardan korkmak, ya da huylanmak suç değildir. Fakat, onlara zarar vermek, yemek ve sularını elinden almak, hayatlarını zorlaştırmak, onları öldürmek suçtur. Sadece insan öldüren değil, nefes alan herhangi bir canlıyı öldüren de katildir. Hayvanlar, Allah’ın sessiz kulları ve bize emanetidir. Mama kaplarına tekme atmak yerine, kalan yemekleri o kabın içine koymak, insanı çok daha huzurlu yapar. Emin olun. Gelin görün ki, bazı insanların kalbi o kadar kararmış ki, minik bir kedi yavrusundan bile rahatsız oluyorlar. Ölsünler diye zehirli mama koyuyorlar. Bu nasıl bir kötülük? İnsanların içindeki kötülüğü acilen temizlemesi lazım. Yoksa sonumuz hiç iyi görünmüyor.

Yalvarıyorum size, bu yazıyı gözlerinizle değil, kalbinizle okuyun. Birlikte olursak, bazı şeyleri değiştirebiliriz. Merhamet, sevgi, saygı, hoş görü, barış ve empati dolu bir dünya diliyorum.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan İpek Tor
Bağlantılar:
Yazar & Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version