Hayatta Güzel Şeyler de Oluyor

İpek Tor 93 Görüntüleme 4 Yorum
2 Dak. Okuma

Herkese merhaba. Bu ay yazımı, içinizde biraz olsun umut yeşertmek için yazdım. Hayatta gerçekten güzel şeyler de oluyor.

Geçtiğimiz pazar günü, sokak kedilerini besleyen bir kaç çocuk gördüm. Yemin ediyorum, gözlerim doldu. O kadar duygulandım ve gururlandım ki, kelimeler yetmez, kifayetsiz kalır. O an, geleceğe dair büyük bir umut yeşerdi içimde. Onlara sımsıkı sarılmak, anne ve babalarının ellerinden defalarca öpmek geldi içimden. O güzel yürekli çocukların, geleceğin öğretmeni, doktoru, avukatı, savcısı, hakimi, mimarı, mühendisi, sanatçısı olacağını düşünmek, beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. Çünkü, dünyayı merhamet ve sevgi dolu kalpler güzelleştirecek. Bir diğer güzel şey ise, bu gün taburcu ettiğimiz Güneş adlı kedinin sahibi Merve hanımın ben şiir kitabı hediye edince bana iki kez sarılması. Okumaya aşık ve sevgi dolu bir kalp. Evet, umut var. Gerçekten var. Anne ve babalara sesleniyorum. Merhamet, sevgi ve şefkat ekin evlatlarınızın kalbine. Çünkü umut, ışık gelecek nesillerde. Hep söylüyorum, eğitim ailede başlar. İyi insan olmayı öğretin çocuklarınıza. Gerisi teferruat. Çocuk aileden ne görürse, aynısını yapıyor. O yüzden ailenin çocuğu doğru yönlendirmesi ve iyi örnek olması gerekiyor. İnanın yazarken bile içim umut doluyor. İnanıyorum, er ya da geç, iyilik kazanacak. Kötüler, kaybetmeye mahkumdur zaten. Her zaman bu böyledir. Hiç şaşmaz. Biz, kaybedenlerden olmayalım. İyi niyet, kaybettirmez, aksine, çok şey kazandırır. Hem bu dünyada, hem ahirette. İyilik, huzur ve mutluluk verir her kalbe. Kötülerin mutsuz, huzursuz olma sebebi, kalplerini iyilikten mahrum bırakmaları bence. Dilerim, her kalp, her ruh iyilikle şifa bulsun.

Yazdıklarımın sizin kalbinize de umut olmasını ayrıca bütün anne babalara örnek olmasını diliyorum. Sevgi, saygı ve muhabbetle.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan İpek Tor
Bağlantılar:
Yazar & Şair
4 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version