Kaktüs Tarlasında Gül Aramak

Nurhayat Güler 22 Görüntüleme 1 Yorum
3 Dak. Okuma

Yolda öylesine yürürken, ayağımızın ucuna gelen bir taşa rastgele tekme attık, savruldu gitti. (Biz öyle zannederiz) Biz yolumuza devam ederken o taşla ilgili bir düşüncemiz olmaz. Öylesine yapılan bir eylemdi çünkü önemsizdi ve bilincimizde bir yeri yoktu. Günlük hayatımıza devam ettik.

Hayatın temposu içinde olumlu ve olumsuz birçok olay yaşarız. Bazen bunlar kadersel etki taşır, bizde büyük dönüşümlere yol açar. Büyük mutluluklar, büyük acılar, büyük travmalar… Bazen aynı olaylar sıklıkla karşımıza çıkar ve bunlar genellikle sevmediğimiz şeylerdir. Sonra kendi kendimize isyan ederiz. “Neden bu hep benim başıma geliyor?” İnsan beyni olumsuz enerjiyi daha çabuk yayar ve algılar. Pozitif daha zordur aslında… Yaşadığımız her olayın arka bahçesi olduğunu idrak etmek, biraz düşünmek genelde zor gelir insana. Hemen isyan bayrağını çekeriz.

İnsan enerjiden oluşan bir varlık. Aslında evrendeki her varlığın enerjisel bir yapısı var. Görünenin ardında bir de görünmeyen var. Beynimiz ise düşündüğümüz her şeyi bir komut olarak algıladığı için düşündüğümüz her ne ise beyin ve tüm enerji bedenimiz onunla ilgili bir enerji alanı oluşturur. Yani olumsuz düşündükçe sürekli olumsuz olayları ve kişileri çekmeye davam ederiz çünkü onlara ister istemez bir enerji yolluyoruz. Olumlu olumsuz düşündüğümüz, eyleme döktüğümüz her şey bir titreşim oluşturarak kendisine benzer enerjileri çekmeye başlıyor. Yani her ne yaşıyorsan senin yaydığın enerji var bunun temelinde.

Şimdi en başa dönelim. Yolda yürürken öylesine tekme savurduğumuz taş vardı ya hani; o taş belki de bir karıncanın üzerine geldi ve biz onun hiç farkında olmadan ölmesine neden olduk. İşte bu enerji bize yansır. Birisinin sürekli dedikodusunu yaptık, birisinin canını belki bilerek belki bilmeyerek yaktık. Belki dünya iyisi bir insanı kırdık ya da yalanlar söyledik. Ya da tam tersi yolda gördüğümüz karıncayı ezmemek için yön değiştirdik. Birisine gülümsedik, hiç sebepsiz hediye aldık bilerek veya bilmeyerek bazı iyilikler yaptık. İşte tüm bunların geri dönüşümü yine kendimize, şu andaki hayatımıza yansır.

Yaşadığın bir olumsuzluğun nedeni belki o karıncanın ölmesine neden olan taşa savurduğun tekmedir ya da üzdüklerindir, olumsuz düşüncelerindir. Başına gelen güzellikler ise yaptığın iyiliklerdir belki de sadece nedensizce gülümsemendir. Bir çocuğun başını okşaman bir sokak hayvanını beslemendir. İşte tüm bunların adına “karma” denir. Yani her ne eylemde bulunursan bulun hayatının bir döneminde mutlaka yansımasını yaşarsın.
Görünmeyenin ardındaki mesajları okuyabildiğimizde ve bunlardan ders aldığımızda döngünün yönünü değiştirebiliriz ancak. Kalbimize kaktüs ekip gül bitmesini bekleyemeyiz öyle değil mi? 🙂

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum
  • Evet Güzeldi. Ve o enerji bende baya baya fazla hemen çekiyorum. Bazen çok iyi Bazen se çok fena şeyler oluyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version