Noktanın Ağırlığı

Yasemin Köse 22 Görüntüleme 8 Yorum
3 Dak. Okuma

Bir nokta ne kadar ağırsa ben de o kadar ağırım işte.

Her şey bir noktayla başlar aslında. Bitişin başlangıcı bir noktadır. Yüklediğimiz anlamlar, cesaret edebildiğimiz sonlar başlangıçların ayak sesidir. Nokta, görevinin anlamından habersiz sorumluluğunu yerine getirir, bu ağırlığı taşıyan uygulayıcıdır. Hayatımızdaki noktalara bakalım nerede duruyorlar. Çizdiğimiz tabloya ne anlam katmışlar, kimlerin dokunuşları bu işaretler. Uzaklaş resmi daha iyi görebilmek için, bak bakalım noktasız, virgülsüz bir yer var mı cihanda. Kainatta her olgu bir noktadan doğmuştur. Savaşlar, barışlar, aşklar, varoluşsal yaklaşımlar. Bizler de dünyada bir nokta değil miyiz? İnsan oğlundan doğmuyor mu bu kadar karmaşa? Yani bir nokta başlangıcı temsil etmiyor mu?

Bana göre noktanın ağırlığı; görünürde olmayan, ama aslen içinde ki derin anlamı koynunda barındırandır. Cümleler noktasız havada asılı kalır, tıpkı yaşayan ölü bedenler gibi. Kendine yandaş arar ağırlığı kaldırmak için ve şöyle devam eder “Yalnız değilim yandaşım virgüldür” der. Başlar virgülle yumuşatmaya hayatı. Yolculuğu, virgüle devretmiştir. Virgül ahenkle sözcükler arasında dolaşır hiçbir tepkiye aldırış etmeden. Çünkü mühür artık ondadır yarım kalan işlerden ne kadar yorulacağını bilmeden süzülür kelimeler arasında. Noktanın keskin gülüşü, izleyişi altında mührünü vurdukça vurur hayata. Bu koşuşturmacadan yorulmaya başlayan virgül noktanın tam kalbine bakar “medet” diye. Zormuş nefes almadan devam etmek. Önce ne sevinmişti halbuki meydan kendine kalınca, sonunu düşünmeden dalmıştı sözcüklerin arasına ama şimdi tık nefes kalmıştı. Bakışları noktaya “Lütfen” der gibi bakmaya başladı. Nokta sert, acımasız değilmiş meğer gerekeni yapıyormuş. Düşündüklerinden dolayı utandı başını eğdikçe eğdi dermanı kalmayınca nokta kaldığı yerden imdada yetişti. “Hadi artık soluklan, yoruldun bir nefeslik fasıla” gibi noktayı koydu…

Dedik ya uzaktan tabloya bak hangi işaret nerede virgüllerin ne kadar çok, noktaların doğru yerde mi? Yaptığın resmi beğeniyor musun? Eksik nedir? eksiklerini tamamla yanlış işaretleri kaldır. Yaşam denen yolculuk tablosu bir noktayla başladı bir noktayla son bulmadan düzletmeye çalış dokunuşlarını. Noktanı, virgülünü doğru yerde kullan. Gülümse nokta bir son değil, küçücük bir işarete hatalarını yükleme. Kolaysa gir altına noktanın, sırtlan ha gayret ha bir cesaret yapabilirsin virgül gibi eğil kalbine bak.

Kainatta küçük şey yoktur. Bir milim dünyayı kaydırır yerle bir ederken bir nokta neler yapar. Düşünmek için kısacık ama önemli molalar ver hayatına.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
8 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version