PRP ve Mezoterapi Nedir?

Beyza Allahverdiyev 28 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

İnsanların kendilerini iyi hissetmek için dış görünüşlerine önem vermesi milattan önceki çağlara dayanır bu süreç var oluşla başlamıştır. Kendini güzelleştirip eskisinden daha iyi hissetmek isteyenlerde bir çok yola başvurmuştur mezoterapi ve PRP de bunlardan sadece ikisidir.

PRP kişinin kendisinden alınan az miktarda kanın belli işlemlerden geçirilmesi sonucu trombositten zengin plazmanın elde edilmesi ve aynı kişiye tekrar enjeksiyon yoluyla verilmesidir.

Mezoterapide ise, cildin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini ve ilaçları doğrudan cildin derinine ulaştırmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir.

PRP ve Mezoterapi Ne İşe Yarar?

PRP tedavisi yara iyileşmesini hızlandırır yüze canlılık verir akne akarlarının tedavisinde eklem ve kas hastalıklarında, saç dökülmesi tedavisinde ve saç ekimi sonrasında kullanılır.

Mezoterapi yüze parlaklık verir saç dökülmesini engeller, cildin daha genç ve sıkı görülmesine yardımcı olur.

PRP ve Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

PRP tedavisinde öncelikli olarak, kişiden 10-15 ml kan alınmaktadır. Uygulama öncesi yapılan doktor muayenesinin ardından, içerisinde özel bir jel bulunan küçük tüpler kullanılarak, kişiden alınan kana santrifüj işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemin uygulanmasıyla birlikte, tüplerdeki kan bileşenlerine ayrılmaktadır. PRP uygulamasında gerçekleştirilen kandaki ayrışma ile, kanın kırmızı hücrelerden oluşan kısmı ayrılarak, trombosit yoğunluğuna sahip bir kan yapısı elde edilmektedir. Uygulamada yüze ve saça yapılırken dermapen cihazı ve mikro iğneler kullanılır, eklemlere yapılırken ise enjektör aracılığıyla çekilen plazma ekleme enjekte edilir.

Mezoterapi tedavisinde ise dışardan alınabilen vitaminler ve mineraller mikro iğneler ve dermapen yardımı ile saça ve cilde aktarılmakta.

PRP ve Mezoterapi Kimlere Uygulanmaz?

Prp ailesinde kanser öyküsü olanlara kan sulandırıcı kullananlara hamilelere emzirenlere kan hastalığı olanlara yapılacak bölgede enfeksiyon olanlara uygulanmaz.

Mezoterapi yapılan bölgede enfeksiyon olanlara derin yara olanlara ve alerjik reaksiyona yatkın olan kişilere yapılmaz.

Uygulamalar uzman kontrolünde ve işin eğitimini almış biri tarafından yapılmalıdır yapılmadığı durumlarda istenilmeyen sonuçlara varılabilir.

Uygulamalarda ağrı ve acı olur mu diye merak edenler için şunu belirtmek isterim, uyuşturucu krem kullanılarak ağrı ve acı en az seviyeye indirilmeye çalışılabilir.

Bir sonraki ayda, bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sağlıkla kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Hemşire
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version