Umuda Yolculuk

2 Dak. Okuma

Zaman dehlizlerinde gizemli bir yolculuk düşünelim. İster miydik? Ben isterdim. Tabii yolculuğun seyrine bağlı. İnsan sırlarla dolu bir varlık, bir de bilinmezlik eklenirse büsbütün ilginç bir varlık olabiliyor. Ve ondan bilinmezleri sever, keşfetmek ister. Kainatın sırlarını, dünyanın bilinmezlerini merak eder. Uzayı, gezegenleri, içinde yaşadığımız uçsuz bucaksız galaksiyi…
Bedenin gizemini, ruhun soyutluğunu, yaşamın sırlarını merak eder. Geçmişi araştırır, geleceği de irdeler. Dinleri araştırır, kendini sorgular. “Kimim, nereden geldim, nereye gideceğim” diye sorar. Çalışır, üretir, çabalar ama mücadeleyi bırakmaz. Ağlar, üzülür, sırları vardır insanın kimseye anlatamayacağı…

Bazen yorgun ve bezgin, zaman zaman umutlu neşeli… Kimi zaman doyumsuz neşeli, kimi zaman doyumsuz anlık mutluluklarla yetinen… Seven, aşkı, mutluluğu özleyen… Rüya çiçeklerini gizemiyle saklayan… İç dünyasında yeşertir insan. Darbelere direnen, yorgun ama umutlu insan.

Evet gelelim bu gizemli yolculukta nereye gitmek isterdim sorusuna? Önceliğim tarihin derinliklerine dalmak, ilk durağım Kızıldeniz olurdu. Hz. Musa (a.s.) ve Kızıldeniz’in ikiye ayrılması. Bu muhteşem mucizeyi yasamak isterdim.

Tarsus. Kral Dekyanus ve 7 uyurlar mucizesi. Bu mucizeye tanıklık etmekse ayrı bir heyecan. 300 yıllık uyku ve bir başka zaman dilimine uyanmak.
Bir hayal daha Hicret. Mekke’den Medine’ye yüce Peygamber’in (s.a.v.) ayak tozu olmak. Şürekayı şaşırtmak, mağarada örümceğin ördüğü ağ mucizesine tanık olmak. Hayaller bitmedi. 1071 Anadolu kapılarının açılması. Sultan Alparslan’ın ordusuna bakmak. Tarihin bir dönemine tanıklık etmek.

Ve tabi ki 1453. İstanbul un fethi. Sultan Mehmet hanın askeri dehasına tanıklık etmek. O dönemi yaşamak. Elbette bir destani daha yaşamak gerek. 1915 Çanakkale. Tarihe damgasına vuran bu savaşı izlemek hemşire olmak askere su vermek. Ve dönemin ünlü savaş gemisi Quenn Elizabeth’e dur demek. Gerçek bir kahramanlık destanı. Gazi Mustafa Kemal ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Son bir hayal. Uzay çalışmalarında yer almak. Uçsuz bucaksız galaksiden dünyayı izlemek, yer çekimsiz ortamda gezmek, uyumak boşlukta yürümek. Ne dersiniz? Güzel bir hayâl. Diğerleri elbette geçti. Ama uzay belki gün olabilir kim bilir? Umuda devam diyelim.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version