Vicdan En Rahat Yastıktır

Nilüfer Kabalı 31 Görüntüleme 1 Yorum
2 Dak. Okuma

Vicdanlı olmak bence dünyada ilk önce edinmemiz gereken önemli sıfatların başında geliyor. Hayatta ne olursanız olun, hangi konuma gelirseniz gelin, vicdan denen rahat yastığa sahip değilseniz edindiğiniz konumun da sahip olduğunuz bilgilerin de bir önemi yoktur. Vicdan bize nerede mi lazım olur? Her yerde; yaptığınız işte, evlilik hayatınızda, arkadaşlık ilişkilerinizde, akrabalık ilişkilerinizde, alışveriş yaparken, birine yardım ederken. Kısacası her işinizde ve her eyleminizde lazım olur.

Hayat bazen zorlu, engebeli, bazen kolay, rahat bir yoldur. Zorluklardan yılmadan mücadele etmemiz gerekir. Karşılaştığımız engellerden kaçmak yerine onlarla mücadele etmek, ederken de kendi hakkınıza dahi girmemek dikkat etmek gerekir. Hayatta vicdanlı davranmamız gereken birçok olayla karşılaşıyoruz. En çok da kendimizden daha güçsüz, muhtaç insanlarla olan ilişkilerimizde buna dikkat etmemiz gerekir. Özellikle yaşlılara ve çocuklara karşı vazifelerimizde vicdanlı olmak çok önemlidir.

Hele ki yaptığınız iş yaşlılarla, engellilerle ve çocuklarla ilgili ise daha özenli olmalısınız. Uzun hayat yolunda her gün türlü çeşitli olaylarla karşılaşıyoruz. Akşamları yastığa başımızı koyduğumuzda uyumadan o günün muhasebesini yapmak, kendimizi ve çevremizi değerlendirmek, yanlışlarımız varsa nasıl düzeltebilirim diye düşünmek aslında her insanın yapması gereken bir davranış olsa çok güzel olur. Evet bazı günler çok yorgun, keyifsiz ve yoğun geçmiş olabilir O günlerde bunu yapamayabilirsiniz. Ama kendinizi iyi hissettikten sonra bunu yapabilirsiniz. Biliyorum bu hayat koşturmacasında bunları yapabilmek hiç kolay olmayabilir. Siz bunu alışkanlık haline getirdiğinizde çevrenizde de bu alışkanlığı edinmeye başlayanlar olacaktır.

Ayrıca hızlı hayat koşturmacasında durup dinlenmek, düşünmek, nefes almak gerekir. Aksi takdirde bazen olaylar istemediğimiz yönde gelişebilir. Hayatta kendi hakkımıza bile girmeden yaşamalıyız. Yüreğinde sevgi ve merhamet olanın; dili de, yüzü de, gülüşü de güzel olur. Unutmayın ki, vicdan bu hayatta sahip olabileceğimiz en rahat yastıktır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Eğitimci / Yazar
1 Yorum
  • Hayatta yaptıklarımız ile pişmanlık duymaktansa yapamadıklarımız için pişmanlık duymalıyız. Hayatta mutlu olup kendini gerçekleştirenler hayatta tecrübe edinmiş kişilerinden model alma yöntemi ile edinirler. Şu soruyu sormalı davranışı yapmadan: Bunu şeytan mı melek mi isterdi bir de kaydı Münker mi Nekir mi tuttu olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version