Ölümsüz Olmak

İpek Tor 55 Görüntüleme 4 Yorum
3 Dak. Okuma

Herkese merhaba. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, ölüm diye bir gerçek var hayatta. Bu yalan, geçici dünyada attığımız her adım, mahşer günü çıkacak karşımıza. Söylediğimiz her kelimenin, kalbimizle yaptığımız her şeyin, elbette bir karşılığı var. İyi ki var. Bu dünyanın adaletsizliğini gördükçe, ilahi adalete sığınıyorum. En güvenilir sığınak Allah değil midir zaten? O, her şeyin en iyisini bilen değil midir? İnsan, başına kötü bir olay gelse de sabretmeyi bilmeli. İsyan etmemeli. Burası imtihan dünyası. Bu imtihanı ancak sabır ve tevekkül edenler kazanır. Geçici sıkıntılar için, isyan edip ahireti yakmaya değmez. Allah en çok sevdiği kullarını imtihan eder. Ama onları asla yarı yolda, sahipsiz bırakmaz. Yeter ki, derde, Allah için sabırla dayansın.

Eminim ki, herkes ölümsüz olmak ister. Fakat ben, ölümsüzlüğün bu dünyada sonsuza kadar kalmakla değil, öldükten sonra iyi hatırlanmakla ilgili olduğunu düşünüyorum. Arkanda beddua değil, dua edecek insan bırakarak, şu yalan dünyada birilerinin hayatına iyilikle dokunarak, geride kalanlara faydalı olacak bir şeyler bırakarak ölümsüz olur bir insan. Unutulmamaktır ölümsüz olmak. Daima anılmaktır. İnsanların kalbinde ne kadar iyi hatıra bırakırsan, o kadar ölümsüz olursun. İyi hatırlanmazsan, zaten hiç var olmamışsın demektir. Kim bilir? Belki de içten, samimi bir gülümsemedir insanı insana iyi hatırlatan. Belki de ağlarken uzattığın bir omuz. Hiç belli olmaz. Yapılan hiç bir iyiliği küçümsememek lazım. Yapılan hiç bir kötülüğe de, küçük olsa bile izin vermemek lazım. Kötülüğe, haksızlığa susmamak, sesimiz kısılana kadar bağırmak, haklının yanında olmak lazım. Herkes tek başıma ne yapabilirim ki diye düşünürse, hiç kimse sesini çıkarmaz. Hal böyle olursa, güçlü haksız bile olsa, haklıyı ezer. Güçlü olanın değil, haklı olanın yanında durulmalı. Durmalı ki, hak yerini bulsun. O yüzden, her ne olursa olsun, adil olmak çok önemli. Adalet… Yaşayan bütün canlılar için adalet.

Tatlı dil, güler yüz, yumuşak huy… Bunlar lazım insana sonsuza kadar yaşaması için. Kırmamak lazım, üzmemek lazım. Bin kez düşünüp, bir kez konuşmak lazım. Sorunları düzgünce konuşarak halletmek lazım. Kötülükle değil, güzel bakmak lazım. İyilikle atan bir kalp, belki yara alır, belki sızlar, belki iyi insanların canı bu dünyada yanar. Ama iyiler hiç bir zaman kaybetmezler. Çünkü onlar, yaptıkları iyiliklerle, ölümsüzdürler. Asıl zafer budur zaten. Bundan daha güzel bir zafer bilmiyorum ben. İyi hatırlanan, ölümsüz insanlardan olmak dileğiyle.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan İpek Tor
Bağlantılar:
Yazar & Şair
4 Yorum
  • Kalemine yüreğine sağlık canım başarılarının devamını dilerim yazmaya devam 👏👏👏👏👏

    • Çok teşekkür ederim güzel yürekli meleğim, canım şairim. Ölene kadar devam.❣️🌹🤗

  • Ölüm; fani kulların dünyayı terk edişi gibi gösterse de sevenlerimizi üzsek de sevdiklerimizden ayrı kalacağımız için üzülsek de aslında bu terk edişin sonunda bir vuslat olduğunu bilmek sevindiriyor insanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version